Bewuste keuze....jouw keuze!

Gepubliceerd op 15 juni 2023 om 12:14

Een carrière is niet iets dat je gewoon overkomt. Het is iets waar je bewust voor kiest, stap voor stap, dag na dag."

- Barbara Sher-

 

Dit citaat van Barbara Sher benadrukt dat een succesvolle loopbaanontwikkeling niet zomaar vanzelf gebeurt, maar dat het een resultaat is van bewuste keuzes en acties die we dagelijks nemen. En dat we er ons dus ook bewust van moeten blijven DAT we een keuze hebben. Je hoeft niet in de sleur van je werk te blijven omdat het lekker makkelijk is…of omdat je er nu eenmaal voor gekozen hebt…of omdat het zielig is voor je collega’s als je voor jezelf kiest…of omdat je er eigenlijk nooit over nagedacht hebt en gewoon gaat…vul maar in…!

 

Het mooie aan dit citaat is dat het ons er aan herinnert dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen succes. Soms vergeten we namelijk dat we ons zelf (ongemerkt) blijven ontwikkelen en dat je daardoor je werkzaamheden kunt ‘ontgroeien’ en dat er dus wat aanpassingen nodig zijn. Het is belangrijk hier af en toe bij stil te staan: Waar sta je nu en wat is je doel?

 

Geeft je huidige werk je niet meer de voldoening die je zou willen? Dan is het aan jou om dit te veranderen en een bewuste keuze te gaan maken. En dit kan natuurlijk op verschillende manieren: je kunt op zoek gaan naar een baan die beter bij je aansluit, maar je kunt ook kijken of je weer uitdagingen kunt vinden in je huidige baan. Wat je ook doet, het maakt niet uit. Als je eerlijk naar je zelf bent en je onderzoekt wie je nu werkelijk bent en wat je nu echt wilt, dan komt het antwoord vanzelf.

 

Als je hier wat hulp bij kunt gebruiken, kom dan gerust langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij Jouw Keuze Coaching.

 

geschreven door Wendy Damhuis