Coaching voor Persoonlijke ontwikkeling

Wie ben je, wat wil je, wat vind je leuk om te doen en waar krijg je energie van? Met persoonlijke ontwikkeling gaan we terug naar jouw kern: wie ben je nu eigenlijk en wat is voor jou belangrijk?

In het (vrijblijvende) intake gesprek maken wij kennis. Afhankelijk van de vraag, wordt de loop van het traject samen met jou afgestemd en kan het aantal gesprekken ingeschat worden. Een traject bestaat gemiddeld uit 6 gesprekken van 1,5 uur. 

Coach Wendy Damhuis van Jouw Keuze Coaching in Oldenzaal

Wat houdt coaching voor persoonlijke ontwikkeling in?

Coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling richt zich op het weer in contact komen met jezelf. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen tijdens de gesprekken:

  • Wat zijn je drijfveren, kwaliteiten, kernwaarden en allergieën?
  • Welke belemmeringen staan je in de weg bij je ontwikkeling en hoe ga je hiermee om?
  • Waar krijg je energie van?
  • Wat heb je nodig om in balans te komen en te blijven?
  • Hoe stel je grenzen en blijf je trouw aan jezelf?

Tijdens de coachingsgesprekken worden verschillende essentiële onderwerpen aangesneden om een diepgaand begrip van jezelf te bevorderen. Voorbeelden van onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn:

  1. Drijfveren, Kwaliteiten, Kernwaarden en Allergieën: Onderzoek naar wat je drijft, welke unieke kwaliteiten je bezit, welke waarden voor jou van essentieel belang zijn en welke zaken je juist vermijdt vanwege 'allergieën'. Je leert omgaan met deze allergien en misschien inzien dat je er juist van kunt leren. 

  2. Belemmeringen en Overwinnen van Obstakels: Identificatie van belemmeringen die je groei beperken geeft veel inzicht in jezelf. Vervolgens kun je een strategie bedenken en toepassen om deze obstakels te overwinnen.

  3. Energiebronnen: Onderzoek naar activiteiten en situaties die positieve energie geven, waardoor je een helder beeld krijgt van wat jou daadwerkelijk motiveert en blij maakt. Dit geeft vervolgens weer energie.

  4. Balans en Zelfzorg: Het verkennen van de elementen die nodig zijn om in balans te blijven, zowel mentaal als emotioneel, en het ontwikkelen van vaardigheden die je welzijn bevorderen.

  5. Grenzen stellen en Authentiek blijven: Het aanleren van vaardigheden om grenzen te stellen, assertief te zijn en trouw te blijven aan je eigen waarden en behoeften.

Coach Wendy Damhuis van Jouw Keuze Coaching in Oldenzaal

Na het traject coaching voor persoonlijke ontwikkeling

Na het afronden van het traject sta je weer meer in verbinding met jezelf en ben je beter in staat te kiezen voor wat je echt wilt. Je zult je energieker en sterker voelen. Het gevoel dat je controle hebt over je leven is terug en je kunt bewuste keuzes maken, zodat jij weer in je kracht staat. Het is Jouw Keuze! 

Mocht je naar aanleiding van bovenstaande nieuwsgierig geworden zijn en meer informatie willen of wil je graag vrijblijvend een kennismakingsgesprek bij Jouw Keuze Coaching in Oldenzaal, neem dan dan gerust contact op.