Loopbaancoaching

Misschien ben je al een tijd op zoek naar een andere baan en heb je je LinkedIn profiel al opgepoetst, bekijk je de vacaturesites en doe je online wat beroepentestjes. Ondanks al deze inspanningen blijft er echter een prangende vraag in je hoofd rondspoken: wat wil ik eigenlijk echt? Het lijkt alsof niets van wat je tegenkomt je echt aanspreekt, en dat doet je twijfelen of het wel de moeite waard is om je huidige positie op te geven. Immers, je hebt al een baan.

Maar geen baan waar je ogen van gaan stralen, anders las je dit nu niet. Stel je voor dat je wél kunt ontdekken wat je werkelijk wilt en dat je opeens een vacature tegenkomt waar je oprecht enthousiast van wordt. Dat is mogelijk! Zodra je beter inzicht hebt in onder andere wie je nu daadwerkelijk bent en wat jou energie geeft, krijg je hier als vanzelf antwoord op.

Bij een vrijblijvende intake nemen we de tijd om jouw ontwikkelvraag te verkennen. Gebaseerd op deze vraag stel ik een op maat gemaakt loopbaancoachtraject voor, meestal bestaande uit 6 tot 8 gesprekken van elk 1,5 tot 2 uur. De inhoud van dit traject wordt volledig afgestemd op jouw specifieke vraag en wordt flexibel aangepast aan de ontwikkelingen die zich voordoen gedurende het traject. Het doel is niet alleen het vinden van een nieuwe baan, maar vooral het ontdekken van wat jou écht blij maakt en inspireert. Zie het als een ontdekkingsreis naar jezelf! 

Loopbaancoach traject bij Wendy Damhuis. Wendy is loopbaancoach in Oldenzaal en omgeving Enschede

Inhoud coachtraject bij Jouw Keuze Coaching

Wendy maakt gebruik van verschillende werkvormen in het loopbaancoach traject.

Wie ben ik?

Door met de vraag: Wie ben ik? aan de slag te gaan ontdek je naast jouw kwaliteiten, je kernwaarden, je talenten en drijfveren ook je eventuele belemmerende overtuigingen. Door hier mee aan de slag te gaan, durf je vervolgens de stap te nemen die je eigenlijk wilt. Dat brengt je bij de volgende vraag: Wat wil ik nu eigenlijk?

Wil je overigens meer weten over de bovenstaande thema's die aan bod komen bij de vraag: Wie ben ik? ? Klik dan hier.

Wat wil ik?

Door verschillende interviews en werkvormen, bijvoorbeeld de doen & laten box en de beroepenschatkist van Annet Brinkhuis krijg je hier steeds meer zicht op. Ik werk niet met testen via de computer, omdat bij deze testen geen rekening wordt gehouden met jouw persoonlijke thema's. Daarnaast wordt je bij online testen vergeleken met gemiddeld Nederland, en daarmee doe je jezelf te kort.  

De beroepenschatkist is bijvoorbeeld een interactieve en praktische werkvorm waarbij je met beroepenkaarten aan de slag gaat. Daardoor wordt het een tastbare ervaring en een basis voor een gesprek. Het is een ervaringsgerichte manier van zelfontdekking waarbij je een breder begrip krijgt van beroepen en werkrichtingen bij je passen. 

Wat kan ik?

Wanneer we kijken naar wat je al kunt, gaat het niet alleen om het identificeren van huidige vaardigheden, maar ook om het onderzoeken van onbenut potentieel en verborgen talenten die wellicht nog niet volledig tot bloei zijn gekomen. Daarmee wordt de vraag "Wat kan ik?" behandeld, waarbij er aandacht is voor de mogelijke bijscholing of opleiding die nodig is om daadwerkelijk te gaan doen wat je wilt.

Afronding loopbaancoachtraject

Belangrijk om te benadrukken is dat dit niet allemaal in één grote stap hoeft te gebeuren. Soms kan een kleine stap in de juiste richting of een aanpassing van je huidige werkzaamheden al voldoende zijn om weer fluitend naar je werk je kunnen. Aan het einde van eht traject gaan we een planning maken voor de korte en de lange termijn.

 


Het is tijd... om te onderzoeken wie je bent

het is jouw keuze om jezelf aan te kijken,

 

Het is tijd... om te ontdekken wat je echt wilt

het is jouw keuze deze uitdaging aan te gaan,

 

Het is tijd... om te kiezen voor jezelf,

je ogen te laten stralen en volop te genieten!

Het is JOUW KEUZE!!


Maak kennis met Wendy Damhuis. Zij is coach in Oldenzaal en omgeving Enschede

En dan herken je straks misschien wel dit:

  • Het werk geeft mij energie in plaats van dat het mij energie kost
  • Ik voel mij thuis op mijn (werk)plek
  • Ik sta elke ochtend fris en vrolijk op om naar mijn werk te gaan
  • Mijn ogen stralen als ik het over mijn werk heb
  • Dit is wat ik altijd wilde, maar ik was het kwijt!

 

Hoe fijn zal dat zijn? Ben je nieuwsgierig geworden naar een loopbaancoach traject bij Jouw Keuze Coaching in Oldenzaal? Neem dan gerust contact op via de mail, telefoon of app.