Studiekeuzecoaching

Ik hoor je al denken: waarom zou ik naar een studiekeuzecoach gaan als ik zelf ook het internet af kan struinen naar opleidingen? Ik kan online toch ook testjes doen en opleidingen zoeken?

Dat is helemaal waar, maar die testjes kijken niet naar wie JIJ bent en wat JIJ eigenlijk het liefst doet. Ze zien alleen maar wat jij op dat moment invult, niet vanuit je gevoel, maar vanuit je cognitie.

Stel dat bij elke opleiding die je vindt, je stiekem voelt dat het toch net niet is wat je wilt. Dat het net niet bij je past, maar ja, je moet toch iets? Vergis je niet: je zit 4 jaar vast aan een studie! Hoe fijn zou het zijn als je fluitend naar je colleges gaat, dat je zin hebt om weer wat nieuws te leren of dat je gewoon plezier hebt omdat je tussen leeftijdsgenoten zit met dezelfde interesse? Het is de bedoeling dat je een studie kiest waar je echt blij van wordt, zodat je ook 4 jaar plezier hebt! 

 

Twijfel je over welke studie je moet kiezen? Kom bij coach Wendy Damhuis voor een studiekeuze traject.

Vind ik dan wel de juiste opleiding door een studiecoachtraject?

Jazeker! Het coachingstraject bij Jouw Keuze Coaching in Oldenzaal is gebaseerd op identiteit leren, dat houd in dat je werkt vanuit jezelf. Je kent jezelf immers het beste! Door middel van bepaalde werkvormen zoals interviews, oefeningen en een keuzetest in spelvorm, kom je er achter wat echt bij je past. Zo kom je uiteindelijk met maximaal 3 studierichtingen die bij je passen. En dat na een kort traject van 3 keer 1,5 toto 2 uur. 

 

En waarom deden we ook alweer geen test?

Het resultaat uit een test geeft weer zoals je nu leeft, denkt en handelt. Dat wijkt af van je oorspronkelijke ‘ik’. Een computer neemt geen levensverhaal of menselijke levensthema’s mee bij zijn scores, en deze zijn juist belangrijk. 

De resultaten uit interviews en oefeningen komen echter uit jezelf, het zijn je oorspronkelijke drijfveren en kwaliteiten die je misschien niet meer wist. Van daaruit ga je op zoek naar een studie die bij je past. Het gaat immers om een studie waar je blij van wordt, waar je ogen van gaan stralen!

Uit de gesprekken volgen 2 of 3 studiekeuzes die je vervolgens verder kunt onderzoeken. Na dit traject kun jij je dus gaan verdiepen in deze richtingen door er over te lezen en/of de opleiding locaties te gaan bezoeken.

 

Vertel me waarom ik al deze moeite zou willen doen?

Grote kans dat je hier helemaal geen zin hebt: 3 x 1,5 tot 2 uur??? Dat kost veel teveel tijd hoor ik je al zeggen.

Bekijk het eens van deze kant: het is tijd waarin we met plezier ontdekkingen doen over jezelf, waarin je lol hebt en je eigen kwaliteiten ontdekt. Hoe leuk is dat? En hoe fijn is het, dat je na deze korte tijdsinvestering weet van welke studierichting je blij gaat worden? Dat je zin krijgt om te gaan studeren? Scheelt je weer tijd in het afstruinen van het internet en onderwijsbeurzen. Geloof me, dat kost veel meer tijd en energie!

Ben je nieuwsgierig geworden voor een traject bij Jouw Keuze Coaching in Oldenzaal? Neem dan gerust contact op via de mail, telefoon of app.