Wie ben ik?

Wendy Damhuis: coach in Oldenzaal en omgeving Enschede

Over Wendy

 • Ik ben geboren in 1980
 • Ik ben een enthousiaste levensgenieter
 • Ik heb lang geleden Milieutechnologie gestudeerd in Deventer
 • Ik ben werkzaam geweest bij Adviesbureau Niebeek, Gemeente Weesp en de Omgevingsdienst Flevoland en Gooi & Vechtstreek
 • De bovenstaande banen pasten echt niet bij mij, gelukkig heb ik mijn passie gevonden!
 • Door mijn levenservaring, mijn eigen zoektocht en de opleidingen bij Annet Brinkhuis Opleidingen ben ik de aangewezen persoon om jou te begeleiden naar je nieuwe toekomst. 
 • Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van anderen, en dan vooral naar wat niet wordt verteld
 • Ik kan moeilijk stilzitten en niks doen
 • Ik houd van de herfst
 • Ik wordt blij van een zelfgemaakte pizza met een glas zoete witte wijn
 • Ik stel graag vragen
 • Ik kan goed luisteren
 • Ik ben erg intuïtief
 • Naast paardrijden, yoga, lezen en gezelligheid houd ik van bakken, tuinieren en spelletjes 
 • Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een baan te vinden is waar je ogen van gaan stralen!
Wendy Damhuis, Coach in Oldenzaal en omgeving Enschede

Mijn verhaal

Ooit, lang, lang geleden wilde ik dierenarts worden; ik was er mijn hele jeugd van overtuigd. Totdat ik eind VWO daadwerkelijk een keuze moest maken. Ik vond het bloed, waar je als dierenarts onvermijdelijk mee te maken krijgt, toch niet zo aantrekkelijk, dus besloot ik gezondheidswetenschappen te gaan studeren. Eigenlijk wilde ik de PABO gaan doen, maar dit vond mijn decaan zonde van mijn "capaciteit'. (Ik heb nog steeds spijt dat ik met mijn puberbrein naar deze beste man heb geluisterd). Gezondheidswetenschappen was geen succes, een jaar later schreef ik mij in voor Milieutechnologie. Ook dit was het niet helemaal, maar om nou weer te stoppen met een opleiding...ik ben het gaan combineren met een 2e graads docentenopleiding, dat maakte het al iets interessanter. Zo heb ik mijn 4 jaar volgemaakt en ben ik vervolgens in mijn baan bij Niebeek Milieumanagement gerold. Jazeker, gerold: ik liep voor de lol een dagje mee met een oud studiegenoot die daar na zijn stage was blijven werken. En ineens had ik na die dag een baan. Ik dacht er verder niet bij na en nam deze baan aan. De jaren die hierop volgden verliepen zoals ik dacht dat het hoorde: je staat 's ochtends op om met frisse tegenzin naar je werk te gaan, de tijd verloopt ontzettend stroperig en aan het einde van de dag heb je geen energie meer. Welkom in de wereld van de volwassenen dacht ik....Inmiddels weet ik gelukkig dat het ook anders kan.

 

Wendy Damhuis, Coach in Oldenzaal en omgeving Enschede
Wendy Damhuis, Coach in Oldenzaal en omgeving Enschede

De baan die ik daarna kreeg sloot wat betreft inhoud niet heel erg aan bij mijn interesses, behalve dat het nieuw was, maar de sfeer op de werkvloer gaf mij energie en deed de tijd voorbij vliegen. Toen ik een aantal jaren later na een overplaatsing merkte dat ik (weer) totaal niet op mijn plaats zat, mocht ik van mijn toenmalige werkgever een traject volgen bij een loopbaancoach. En zo kwam ik bij Anneke Derksen terecht. 

En dit traject bij Anneke heeft mijn leven veranderd. Waarom? Ik kreeg inzicht in mijzelf. Door middel van (creatieve) opdrachten en interviews kwam ik erachter wie ik was en vooral wat ik wilde. In plaats van te doen wat anderen van mij verwachtten, leerde ik meer op mijzelf te vertrouwen en te kiezen voor mijzelf. Door dit traject kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ik wel in het westen woonde, maar dat dit niet de plek was waar ik thuishoorde. Ik verlangde naar de bossen, ruimte om mij heen en eigen dieren. Het gevoel was zo sterk, dat we dit gevoel ook zijn gaan volgen. Onze droom kwam uit: we vonden de plek die bij ons paste. En dat voelde zo goed! Verder bleek uit dit traject dat ik graag coach wilde worden. In welke hoedanigheid wist ik toen nog niet. Ik wilde in ieder geval niet meteen voor mezelf beginnen. En dat hoefde ook niet, want we waren eerst druk met de verhuizing en verbouwing. 

 

En uiteindelijk heb ik precies gevonden wat ik wilde: loopbaancoach met een eigen praktijk aan huis. Mijn droom is uitgekomen en ik heb mijn baan gevonden waar mijn ogen van gaan stralen en waar ik energie van krijg! En ik heb het geluk dat ik dit sindskort heb mogen uitbreiden met paardencoaching. Paardencoaching blijkt een waardevolle aanvulling te zijn op mijn werk als loopbaancoach. 

 

Ik weet dat mijn loopbaantraject er een was van grote veranderingen en dat is natuurlijk niet altijd zo. Maar ook kleine aanpassingen of veranderingen kunnen grote gevolgen hebben voor wat je gaat doen en hoe jij je voelt. 

Wendy Damhuis, Coach in Oldenzaal en omgeving Enschede

Artikel over mijn Loopbaancoachpraktijk

Met trots deel ik hier een link naar het artikel dat Felix Nijland over mij heeft geschreven op de site van Hallo Berghuizen. Frank Noordanus heeft de prachtige foto's gemaakt. Wat heb ik genoten van deze 2 inspirerende mannen, beiden met een passie voor hun vak! 

https://www.halloberghuizen.nl/nieuws/wendy-damhuis-als-loopbaancoach-terug-in-natuurlijke-habitat/