Workshop Balans

Samen met mijn collega Chantal Kamp ga ik een workshop 'Balans' verzorgen. Chantal is met haar achtergrond als psychomotorisch therapeut dé aangewezen persoon om deze workshop samen met mij vorm te geven.

Nu zul jij je afvragen: 'wat bedoel je met Balans?' en voor wie is de workshop bedoeld en wat gaan we dan doen? Dat ga ik je hieronder uitleggen.

Workshop Balans

Balans is een breed begrip, je kan het hebben over het vinden van de juiste balans tussen werk en prive, maar ook over het aan kunnen geven van je eigen grenzen. Het kiezen voor jezelf, of het afstemmen van de juiste werkzaamheden op je werk, of je eigen ruimte innemen binnen je gezin.

Jouw balans is dus zoek, op welk vlak dan ook, en je weet het even niet meer. Wanneer je onbalans voelt geeft dit allerlei klachten. Van bijvoorbeeld piekeren en vermoeidheid, tot minder goede zelfzorg of pijnklachten.
De ervaring van het lichaam wordt vaak vergeten. Dát terwijl het juist jouw lijf is, die je de eerste signalen geeft wanneer er sprake is van onbalans. Bewustwording is daarbij een belangrijke eerste stap. En dat is nu precies een onderdeel van onze workshop.

Want waar voel je in je lijf dat je over je grens gaat? Of dat de balans zoek is? Vaak hebben we het helemaal niet door en denderen we maar verder. Tijdens deze workshop gaan we juist stilstaan bij je gevoel. Hoe gaat het nu ECHT met je? Waar loop je tegen aan? Wat heb je nodig?

Ervaringsgericht leren is hierbij de basis. Leren door er alleen over te lezen of praten blijft niet voldoende hangen. Het is van belang het aan den lijve te ondervinden. Ervaren dus. Ervaringsgericht leren beklijft. Punt. En dat ervaren gaan we doen vanuit 2 verschillende vakgebieden.

Hoe ziet de workshop er uit?

Tijdens de workshop is er plek voor vier personen, waarbij er een combinatie wordt geboden van een gezamenlijke start en eind en individuele sessies. De individuele sessies bestaan uit een 1 op 1 paardencoachsessie met mij, 1 op 1 lichaamsgericht werken met Chantal en individuele opdrachten. Je krijgt van te voren via de mail een formulier waarop je aangeeft waar je aan wilt werken, zodat wij onze werkvormen en het individuele programma op jouw vraag kunnen afstemmen. 

De eerste pilots staan gepland op woensdag 6 maart en vrijdag 15 maart. De workshop begint om 9 uur en zal om 13 uur eindigen. 

Paardencoaching tijdens de workshop Balans

Hallo spiegel! Het paard spiegelt jouw gedrag en gevoel tijdens een sessie paarden coaching met mij en één van de paarden. Paarden coaching is een hele bijzondere ervaring om hoofd en gevoel weer bij elkaar te brengen. Om rust te creëren. Tijdens de coach sessie met het paard ga je aan de slag met jouw vraag of onbalans in je leven. Wil je meer weten over mijn manier van paardencoachen? Kijk dan op mijn pagina over paardencoaching.

Lichaamsgericht werken tijdens de workshop Balans

Daarnaast neem je je vraag ook mee naar een 1 op 1 sessie met Chantal. Samen ga je binnen aan het werk. Vanuit haar achtergrond als psychomotorisch therapeut en met inzet van het ervaringsgericht werken, ga je concreet aan het werk met de signalen van jouw lichaam. Hierbij worden diverse oefeningen op maat ingezet. Wil je meer weten over Chantal en haar werkwijze? Kijk dan gerust op haar site.

Individuele opdrachten tijdens de workshop Balans

Ook ervaar je een moment van ontspanning, bewustwording en reflectie. Dit door middel van opdrachten die passen bij jouw ingebrachte vraag. Hier ga je zelf mee aan de slag. Je begint met een stukje ontspanning. Vanuit deze ontspanning ga je gericht aan het werk met één of meerder opdrachten waarna je het afsluit met een reflectie.

Dus...

Dus ben jij op zoek naar bewustwording en concrete handvatten om een volgende stap te zetten voor meer balans?

Wacht dan niet langer en maak gebruik van onze pilot waarbij je een specifieke vraag mag neerleggen of open in kunt stappen om te mogen ervaren wat jou dit kan brengen. Opgave kan per individu of als groep. Neem gerust contact op als je als groep een eigen datum wilt plannen.

 

Investering van de Workshop Balans:

De investering van deze pilot workshop is in maart €150,- excl btw. voor particulieren.
Voor bedrijven hanteren wij in maart een bedrag van 250,- excl btw per persoon.

Let op: Vanaf april worden de prijzen €195,- excl btw voor particulieren en €295,- excl btw voor bedrijven. 

 

Wat is hierbij inbegrepen?

Training van 4 uur bestaande uit:

-       Individuele ervaringsgerichte training bij Chantal

-       paarden coach sessie bij Wendy

-       Individuele ontspanningsoefening/bewustwording/reflectie

-       Gezamenlijk reflectie moment

-       Koffie / thee en wat lekkers

-       Als bonus: de ontspanningsoefening op de mail en de mogelijkheid om de paardencoach sessie op film opgestuurd te krijgen

 

Via onderstaand formulier kun jij je opgeven of extra informatie opvragen.