Loopbaancoaching  bij Jouw Keuze Coaching

Hieronder staan de thema's die aan bod komen tijdens het begin van het loopbaancoachtraject verder uitgelegd. Heb je hier vragen over? Stel ze dan gerust via het contactformulier of bel/app naar 06 45156005

Loopbaancoaching: onderwerpen die horen bij de vraag: Wie ben ik? 

  • Kwaliteiten: Kwaliteiten omvatten de positieve eigenschappen, vaardigheden en competenties die je bezit. Het is essentieel om een grondig begrip te hebben van je kwaliteiten, omdat deze niet alleen je professionele prestaties beïnvloeden, maar ook van invloed zijn op je persoonlijke groei. Loopbaancoaching richt zich op het identificeren, benadrukken en effectief inzetten van deze kwaliteiten om professionele doelen te bereiken.
  • Kernwaarden: Kernwaarden vertegenwoordigen de diepgewortelde overtuigingen die jouw gedrag en beslissingen sturen. Loopbaancoaching richt zich op het ontdekken van jouw kernwaarden, omdat deze een leidraad vormen voor de keuzes die je maakt in je loopbaan. Het in lijn brengen van je werk met je kernwaarden draagt bij aan een gevoel van zingeving en tevredenheid.
  • Talenten: Talenten zijn aangeboren capaciteiten en natuurlijke aanleg voor bepaalde activiteiten. Loopbaancoaching helpt bij het identificeren van jouw unieke talenten en onderzoekt hoe deze ingezet kunnen worden om professioneel succes te bereiken. Het bewust benutten van je talenten draagt bij aan het vergroten van je zelfvertrouwen en plezier in je werk.
  • Drijfveren: Drijfveren zijn de dieperliggende motivaties en passies die je energie geven en je aanzetten tot actie. Loopbaancoaching onderzoekt wat jou echt drijft in je werk en helpt je om deze drijfveren te integreren in je loopbaankeuzes. Het streven naar werk dat in lijn is met je drijfveren kan leiden tot meer voldoening en betekenis.
  • Belemmerende overtuigingen: Belemmerende overtuigingen zijn negatieve denkpatronen die je groei en succes kunnen belemmeren. Het zijn die negatieve stemmetjes in je hoofd die zeggen dat je iets niet kan. Loopbaancoaching richt zich op het bewust maken van deze stemmetjes en helpt bij het ontwikkelen van strategieën om ze te doorbreken. Het doel? Ruimte maken voor nieuwe kansen en groei in je loopbaan.

Essentie loopbaancoaching

In een notendop: loopbaancoaching is een gestructureerde ontdekkingstocht naar jezelf, waarbij we niet alleen kijken naar het vinden van een baan, maar vooral naar het opbouwen van een carrière die écht bij je past.