Opnieuw kiezen

Gepubliceerd op 2 juni 2023 om 11:51

Stel dat je opnieuw een beroep zou mogen kiezen, zonder dat je ergens rekening mee hoeft te houden. Of je de juiste opleiding hebt, of er wel of geen vacature is, wat de werktijden zijn en de reisafstand is en of je wel genoeg verdiend: het speelt nu even geen rol. Het bestaat gewoon even niet. Het gaat er puur om wat JIJ zou willen, zonder beperkingen en ‘ja maar….’. 

 

Waar kom je dan op uit? Is het heel anders dan wat je nu doet? Of kun je toch overeenkomsten ontdekken? Misschien lijkt het werk op het eerste oog heel anders, maar als je er beter naar kijkt, zijn er onverwachts toch veel raakvlakken. Neem nou als voorbeeld de twee beroepen dierenarts en loopbaan/paardencoach. Zo op het oog zijn het 2 totaal verschillende beroepen. En dat zijn het ook, maar ze hebben ook raakvlakken, zoals: vrijheid, omgang met mensen en dieren, een zelfstandig beroep maar toch intercollegiaal contact, je blijft leren en jezelf ontwikkelen, afwisselend werk, in beweging, soms buiten, en ga zo maar door. Grappig he?

 

Kun je totaal geen overeenkomsten vinden, dan is het misschien tijd om na te denken of je wel op de juiste plek zit. Gaan je ogen nog wel stralen van je huidige werk? Of is het tijd om je te oriënteren op iets anders? Je mag natuurlijk altijd langskomen voor een vrijblijvende kennismaking.

 

geschreven door Wendy Damhuis